Klub Seniora PLATAN

DSC 9729

Miło nam poinformować, że pod patronatem Naszego Stowarzyszenia oraz przy nim, powstał w Medyce Klub Seniora. Pierwsze oficjalne spotkanie z pierwszym zarządem, odbyło się 28 kwietnia w tzw. "Oficynie dworskiej", zwanej potocznie "dworkiem". Na tym spotkaniu w głosowaniu jawnym wybrano między innymi nazwę Klubu.                         Foto z spotkania w galerii.

Spośród kilku propozycji najbardziej podobała się nazwa Platan, i tak też zostało. Zarząd oraz członkowie zaproponowali kilka wspólnych działań, które zostaną zrealizowania w najbliższym czasie. Pierwszym jest wskrzeszenie dawnej tradycji "majówek" śpiewanych przy kapliczkach medyckich. Pierwsze spotkanie zostało zaplanowane na dzień pierwszego maja przy kapliczce na osiedlu. Następne działanie to uczestnictwo w patriotycznym rajdzie rowerowym w dniu 3-go maja oraz wyjazd autokarem w dniu 8 maja na zwiedzanie fortu Siedliska i Borek. Między czasie seniorzy będą się relaksować pod okiem p. Bernadki Golik na zajęciach fitnesowych.

Skład zarządu:

Przewodniczący zarządu - Danuta Gierlach; zastępca przewodniczącego - Sajdak Maria; sekretarz - Długosz Cecylia; skarbnik - Teresa Jurczak; członek zarządu - Służały Ryszard

O kolejnych poczynaniach naszych dzielnych i aktywnych seniorów będziemy informowac na naszej stronie internetowej oraz na facobooku stowarzyszenia.