90 lat Orkiestry Dętej z Medyki

90 lat orkiestry     90 lat Orkiestr Dętej z Medyki to niezwykły jubileusz dla tak szanowanej społecznej działalności prowadzonej przez różne okresy dziejowe w jakich znajdowała się nasza miejscowość. Orkiestra medycka jest przykładem ciągłości trwania i społecznego udziału wniesionego do życia Medyki (i nie tylko) w różnych okolicznościach.

Z tej okazji 11 listopada, w dniu Święta Niepodległości, władze naszego powiatu oraz gminy postanowiły uhonorować członków orkiestry medalami i pamiątkowymi dyplomami. Po mszy świętej za żyjących i zamarłych członków orkiestry, udano się pod Pomnik Grunwaldu, gdzie po uprzednim uczczeniu pamięci poległych w obronie wolności Polski, dokonano uhonorowania członków orkiestry.

Także i my, jako organizacja społeczna z Medyki, postanowiliśmy w skromny sposób docenić Orkiestrę Dętą z Medyki wręczając pamiątkowy grawer. Już dziś życzymy orkiestrze 100 lat, zdrowia i wielu młodych członków w jej szeregach.